parcham جهش تولید،با مشارکت مردم
  • 1397/11/01 - 11:56
  • - تعداد بازدید: 52
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZxNd

سرپرست وزارت بهداشت در نشست معاونین آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور:

آموزش، رکن اصلی نظام توسعه است/ باید بتوانیم نیروی انسانی را به سرمایه انسانی تبدیل کنیم

سرپرست وزارت بهداشت، گفت: متاسفانه برخی افراد سعی دارند نشان دهند که یکی از سیاست های بنده، انفکاک آموزش پزشکی و ادغام آن در وزارت علوم است، اما باید بگویم که جدایی آموزش پزشکی از وزارت بهداشت، با تفکرات من در تضاد است و اعتقاد دارم که آموزش، جزو جدایی ناپذیر بهداشت و درمان است.

به گزارش وبدا، دکتر سعید نمکی در نشست روسا و معاونین آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور اظهار داشت: اگر فضای بهداشتی و درمانی را برای آموزش پزشکی در اختیار نداشته باشیم، اداره کردن حوزه آموزش، یکی از مشکلات جدی ما در کل کشور خواهد بود. جزو معدود نفراتی بودم که برای جداسازی دانشگاه های علوم پزشکی از وزارت علوم، تلاش و کوشش کردم. البته یک انتقاد داشته ام که سازمان های منطقه ای بهداشت و درمان استان ها را نباید حذف و در دانشگاه های علوم پزشکی ادغام می کردیم چون روسای دانشگاه های علوم پزشکی به جای توجه ویژه به حوزه آموزش و پژوهش، باید درگیر حوزه بهداشت و درمان باشند.

وی تصریح کرد: روسای دانشگاه ها نباید گرفتار حوزه درمان باشند چون آموزش، قربانی درمان می شود و باید ساختاری تعریف شود که قائم مقام رییس دانشگاه به عنوان رییس سازمان سلامت هر استان شود. البته این مورد، اصلا اولویت اول ما نیست چون اقدامات فوری تری باید انجام دهیم و پس از آن به سراغ اصلاح ساختارها برویم.

سرپرست وزارت بهداشت از "آموزش" به عنوان رکن اصلی نظام توسعه یاد کرد و گفت: توسعه، تعاریف زیادی دارد، اما یکی از زیباترین، شیواترین و منطقی ترین تعریف توسعه این است که باید بتوانیم نیروی انسانی را به سرمایه انسانی تبدیل کنیم. قبل از انقلاب 6 برنامه و پس از انقلاب نیز 6 برنامه توسعه برای کشور نوشته شده است، اما نوشتن این برنامه ها براساس درآمدهای نفتی کشور بوده است و هیچگاه به نقش انسان توسعه یافته، توجه چندانی نکرده ایم.

دکتر نمکی تاکید کرد: تمام کاستی های جهان، به دلیل نبود انسان توسعه یافته است و امروز در ادبیات توسعه می گویند که انسان، ابزار توسعه نیست بلکه هدف نهایی توسعه، انسان توسعه یافته است. بنابراین انسان توسعه یافته را در محور برنامه ها و فعالیت های خودمان در نظر نگرفته ایم. "تئودور شولتز"، رییس اسبق انجمن اقتصاد آمریکا می گوید که "هر هزینه ای برای آموزش در کشورها به ویژه در کشورهای در حال توسعه، سرمایه گذاری است، اما به شرطی که بتوان اثرات مثبت این سرمایه گذاری را 3 تا 5 سال بعد در GDP آن کشورها ببینیم".

وی تصریح کرد: گروه هدف ما برای آموزش، همه مردم هستند و در حکم ابقای دکتر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت نیز تاکید کرده ام که وقتی به دنبال پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر هستیم، هدف ما، دانشگاهیان نیستند بلکه باید بسته های آموزش مناسب علمی و منطقی با زبان مردم در دانشگاه ها تهیه کنیم و تحویل مردم دهیم. عرصه خدمت آموزشی ما فقط محدود به دانشگاه ها نیست بلکه جامعه و همه گروه های اجتماعی را شامل می شود.

 

  • گروه خبری : دانشکده
  • کد خبر : 25226
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید