parcham جهش تولید،با مشارکت مردم
  • 1395/05/10 - 09:13
  • - تعداد بازدید: 42
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZoRd

هفته جهانی تغذیه با شیر مادر

 

   شیر مادر از لحظه تولد تا پایان ماه ششم زندگی، نیازهای غذایی شیرخوار را که برای رشد طبیعی او لازم است، تامین می کند.

     آغوز (کلستروم یا ماک) یا شیر روزهای اول، زردرنگ و غلیظ، بسیار مغذی و حاوی مواد مفید و ارزنده ای است که به منزله اولین اقدام ایمن سازی برای حفاظت کودک بر ضد بیماری های عفونی است.

     چربی و پروتئین شیر مادر بهتر از دیگر انواع شیرها هضم و جذب می شود، به همین دلیل دل دردهای قولنجی، جمع شدن گاز، استفراغ و حساسیت نسبت به پروتئین در شیر خوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند کمتر مشاهده می شود.

   ترکیب شیر مادر همراه با رشد شیرخوار در سنین مختلف تغییر پیدا می کند، چربی شیر مادر در اوایل دوران شیردهی و در شروع هر وعده شیر کمتر است و سپس میزان آن به تدریج اضافه می شود.

     به علت وجود آب کافی در شیر مادر بخصوص ابتدای شیر، تشنگی شیرخوار برطرف می شود و نیازی به دادن آب یا آب قند در 6 ماه اول و قبل از شروع غذای کمکی حتی در مناطق بسیار گرم و خشک نیست. در این مناطق به جای دادن آب می توان وعده های شیردهی را افزایش داد.

        شیر مادر ارزان و همیشه قابل دسترس است

    شیر مادر، پاکیزه، دارای درجه حرارت مناسب و عاری از آلودگی میکروبی است

         رابطه عاطفی بین مادر و شـیرخــوار در طی زمان شیردهی تاثیر به سزایی در افزایش قابلیت های ذهنی شیرخوار دارد

         در بلایای طبیعی نظیر زلزله، بهترین منبع غذایی کودک است

     بهره هوشی شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند بالاتر از شیرخوارانی است که با شیر مصنوعی (شیر خشک) تغذیه می شوند

شعار هفته جهانی تغذیه باشیر مادر از دهم لغایت شانزدهم مرداد ماه " ۱۰۰۰ روز طلایی؛ مهر مادر، شیر مادر " اعلام شد.

 

  • گروه خبری : دانشکده
  • کد خبر : 24305
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید